Scheepsbezoek Brilliance of the Seas

Brilliance of the Seas

Royal Caribbean Brilliance of the SeasOp 23 augustus 2019 mocht ik een kijkje nemen op de Brilliance of the Seas van Royal Caribbean.

Royal Caribbean is een Amerikaanse cruisemaatschappij met 25 cruiseschepen waarvan elk schip een naam heeft dat eindigt op ‘of the Seas’.

De cruiseschepen van Royal Caribbean zijn ingedeeld in verschillende klassen. De Brilliance of the Seas is een schip uit de Radiance klasse en komt uit 2002. Het schip is 293 meter lang en heeft plaats voor 2.500 passagiers.

De grootste cruiseschepen ter wereld

Symphony of the SeasDe schepen uit de Radiance klasse behoren tot de kleinere schepen van Royal Caribbean. De nieuwste Oasis klasse cruiseschepen van Royal Caribbean behoren juist tot de grootste cruiseschepen ter wereld.

Elk nieuw Oasis klasse cruiseschip is steeds net iets groter dan de vorige en mag dan ook even de titel van grootste cruiseschip ter wereld dragen.

Symphony of the Seas H2O ZoneDeze grote cruiseschepen worden net als de schepen van Carnival gezien als dé entertainment schepen.

Denk hierbij aan een winkelstraat met café’s en restaurants waar je met een zipline overheen kunt ‘vliegen’, klimwanden, zwembaden en aquaparken, surfsimulatoren, ijsbanen, minigolfbanen en bungeejump- en skydive-mogelijkheden.

En in de avond parades, shows, Broadway musicals, intieme comedyclubs, etc.

Brilliance of the Seas

Brilliance of the Seas zwembadTerug naar de Brilliance of the Seas, dit middelgrote schip heeft in vergelijking met de nieuwste Royal Caribbean schepen minder activiteiten voor kinderen, maar heeft wel zwembaden met glijbanen, een klimmuur, sportveldje, bioscoop, midgetgolf en een kidsclub.

Het is mijn eerste bezoek aan een Royal Caribbean schip, en ook al is dit niet een ‘ultiem kinderschip’, ik vind het sowieso fijn om even de Royal Caribbean sfeer te mogen proeven.

Aan boord

Klimmuur op de Brilliance of the SeasAan boord van het schip staan we meteen in een groot atrium waar je helemaal naar het hoogste dek kunt kijken. Langs de zijkanten gaan liften op en neer, en op elke verdieping is een zitje dat op het atrium uitkijkt.

We nemen de lift naar het hoogste dek en gaan daar naar buiten. Hier bevindt zich de 4 meter hoge klimmuur en het kinderzwembad met glijbanen. Er is een grote glijbaan, een kleine glijbaan voor de allerkleinsten, en een klein peuterbadje. Hierna komen we langs het sportveld en de minigolfbaan.

Zwembaden

Brilliance of the Seas glijbaanWe vervolgen onze route langs de twee andere zwembaden, een buiten- en binnenzwembad met jacuzzi’s, leuk voor de al wat oudere kinderen.

Wat ik wel bijzonder vind is dat ze de zwembaden niet vullen met zeewater, maar met gezuiverd water.

Tijdens onze cruise met MSC waren de zwembaden namelijk gevuld met zeewater, en ik ging er toen vanuit dat dat altijd zo was op cruiseschepen, maar dat is dus niet zo. Ook bij Carnival Cruises hebben ze gezuiverd water in de zwembaden, dit doen ze om aan de Amerikaanse normen te voldoen.

Adventure Ocean

Adventure OceanNa de zwembaden gaan we weer naar binnen en mogen we een kijkje nemen in een aantal hutten, helaas geen familie-hutten, maar daar zijn er ook niet zoveel van op dit schip.

Wel komen we langs Adventure Ocean, de kidsclub van Royal Caribbean. Er zijn verschillende ruimtes voor kinderen van verschillende leeftijden, zowel voor kids (3-5, 6-8, 9-11 jaar) als voor tieners (12-14 en 15-17 jaar).

Over tieners gesproken, er zijn ook pooltafels aan boord, en het bijzondere aan deze pooltafels is dat ze zich in balans houden, zodat je ook als het schip heen en weer gaat een potje kunt poolen!

Family time dining

Brilliance of the Seas Main Dining RoomWe vervolgen onze weg nog langs de sportschool, bioscoop, casino en het hoofdrestaurant. Hier vertelden ze dat je in het hoofdrestaurant als gezin gebruik kunt maken van ‘Family time dining’.

Dit houdt in dat de kinderen hun hele gerecht versneld geserveerd krijgen tijdens jouw aperitiefjes. Na 40 minuten worden ze vervolgens opgehaald door de Adventure Ocean staff om naar de Adventure Ocean te gaan. Hierna kun jij in alle rust van je hoofdmaaltijd en dessert genieten, fijn voor jou en fijn voor je kinderen!

Lunch

Royal Caribbean Brilliance of the SeasHierna was het voor ons ook tijd geworden voor de afsluitende lunch in het Windjammer Café. Dit is het buffetrestaurant van het schip.

Ik vond het bijzonder om aan boord te zijn geweest van een Royal Caribbean schip, en zou graag een keer een cruise maken met deze rederij, maar dan zou ik wel kiezen voor een groter schip met meer kinderactiviteiten.

Foto’s

Hieronder vind je nog meer foto’s van mijn bezoek aan de Brilliance of the Seas.

Meer info Royal Caribbean

Ga naar de algemene informatie pagina over Royal Caribbean.