Norwegian Prima

Inaugurele cruise

Norwegian PrimaOp 3 september 2022 is het nieuwste schip van Norwegian Cruise Line in de vaart gekomen: de Norwegian Prima. De Norwegian Prima heeft een lengte van 294 meter en een capaciteit van 3.100 passagiers.

Voor kinderen is er veel te beleven op dit nieuwe schip. Vandaar dat ik meteen ‘ja’ zei toen ik uitgenodigd werd om mee te varen op de 4-daagse inaugurele cruise van Amsterdam naar Southampton (Londen). Een mooie gelegenheid om dit nieuwe schip te leren kennen en de kinder-activiteiten te bekijken, testen en beoordelen.

Aan boord!

Balkonhut Norwegian PrimaOp dinsdag 20 september worden we tussen 13:30 en 14:00 verwacht in de Cruise terminal in Amsterdam om aan boord te gaan. Ik reis samen met mijn moeder, en we verblijven in een balkonhut op de 10e verdieping: nummer 10208.

De hut bevindt zich halverwege, aan de linkerzijde (bakboord) van het schip. Dit is echt ideaal, alles is makkelijk te bereiken vanuit onze hut.

Balkonhut Norwegian PrimaDe hut is gloednieuw, er staat een tweepersoonsbed, een bankje, bureau en er is een ruime kledingkast. Op het balkon staan 2 fijne stoelen met een tafeltje.

Het valt me op dat de badkamer ruim is, ruimer dan onze badkamer op de MSC Virtuosa. Het bed is opgemaakt als een tweepersoonsbed, maar op ons verzoek heeft de cabin steward het bed tijdens het diner omgebouwd naar 2 eenpersoonsbedden.

balkonOok zijn er voldoende stopcontacten, voor de meeste heb je wel een Amerikaanse stekker nodig, maar die hebben we nooit gebruikt omdat er op meerdere plekken ook USB-stopcontacten zijn.

Het kost ons in het begin wel even moeite om ons te oriënteren op het schip, want wat is er nou op welke verdieping allemaal te vinden? Lopen we nu naar de voorkant of de achterkant van het schip, en moeten we nog een verdieping omhoog of omlaag? Gelukkig komt dit allemaal snel goed, hebben we onze oriëntatie terug en kunnen we in één keer het restaurant, theater, bar, zwembad, etc. vinden.

Donna Summer musical

Donna Summer Musical op de Norwegian PrimaEen van de ‘must sees’ op dit schip is de Donna Summer musical, over de ontwikkeling van Donna Summer van jong talent tot Queen of the Disco. De musical is de hoofd-act op Norwegian Prima en duurt anderhalf uur, een volwaardige musical dus.

In de musical komen drie versies van Donna Summer voorbij: het jonge meisje, de Donna die doorbreekt en de volwassen Donna die terugblikt op haar leven. Voor de musical moet je in de app een plekje reserveren.

Donna Summer musicalDe musical is genomineerd voor een Tony Award, en dat verbaast me niet, want het is echt heel goed, het decor en podium worden steeds omgebouwd tot andere locaties. Af en toe vergeet je gewoon even dat je op een cruiseschip zit.

Na de musical verandert het theater in een disco en kun je dansen op all time disco medleys van Summer en andere lekkere nummers tijdens de 80’s Flashback Revival Party. Wij zijn na de musical echter even een drankje gaan drinken in het Penrose Atrium.

Zwembaden

glijbaanDe volgende dag worden we wakker in Zeebrugge en schijnt het zonnetje heerlijk. Een goede temperatuur om de waterglijbaan uit te proberen. Het is een open glijbaan die over de zijkant van het schip gaat, en je gaat er zittend in een band vanaf. Ik moet wel even moed verzamelen als ik met de band helemaal bovenop het schip klaar sta om te gaan, maar de man voor me (die al voor de 2e keer gaat) stelt me gerust zegt dat het niet eng is, dus daar ga ik. En hij heeft gelijk, het is helemaal niet eng en vooral leuk. Ik ga dan ook meteen nog een keer. Helaas gaat de glijbaan daarna dicht, dus ik heb geen actie foto’s of filmpjes.

waterparkVoor deze bandenglijbaan is een minimale lengte van 1,30 meter vereist. En voor de kleinere kinderen is er verder nog een aquapark met spuit en spetter fonteintjes op het schip.

Daarna gaan we van boord voor een wandeling naar het strand van Zeebrugge. Terug aan boord genieten we nog even na met een alcoholvrije cocktail in de hottub. Om te voelen hoe koud het zwembad is ten opzichte van de hottub ga ik ook even het zwembad in, maar die is helemaal niet zo koud als ik had verwacht. Later hoor ik van een medereiziger dat het een verwarmd zwembad is, vandaar dat de kou dus meevalt.

Hudson’s

Hudson’sOm 5 uur vertrekken we alweer vanuit Zeebrugge. Tijdens het wegvaren gaan we dineren bij Hudson’s, één van de twee hoofdrestaurants. Bij Norwegian Cruise Line heb je in de hoofdrestaurants geen eerste en tweede zitting zoals op de meeste cruiseschepen, maar kun je gewoon komen en gaan wanneer je wilt.

Hudson’s bevindt zich aan de achterkant van het schip en heeft grote ramen waardoor we een prachtig uitzicht van 270 graden hebben over het achtersteven. We kiezen een tafel aan het raam en genieten tijdens het eten van de zonsondergang op zee. Voor kinderen kun je in Hudson’s kindergerechten bestellen zoals een kids hotdog, hamburger, pizza, kipnuggets, etc. Als afsluiting van de avond relaxen we nog even met een drankje in de lounge van de Indulge Food Hall.

Glijbanen

The RushDe volgende ochtend gaan we verder op verkenning, we moeten de glijbanen namelijk nog uitproberen. En dan bedoel ik dus de glijbanen die je aan de zijkanten van het schip ziet. Met deze glijbanen zoef je in één keer 10 verdiepingen omlaag: van de 18e naar de 8e verdieping. Dit zijn ‘droge’ glijbanen (dus geen zwembad-glijbanen).

Aan de ene kant van het schip bevindt zich The Rush, dit zijn twee glijbanen die om elkaar heen kronkelen. Je kunt hier met iemand tegelijkertijd vanaf gaan om te kijken wie het snelste beneden is: leuk om samen met je kinderen te doen.

Aan de andere kant van het schip kun je een vrije val maken met The Drop. Bij deze glijbaan neem je plaats in een soort van capsule, waarna vervolgens de grond onder je voeten verdwijnt, zodat je in het begin met een vrije val naar beneden zoeft. Voor deze glijbanen moet je 8+ jaar zijn, voor The Rush is tevens een minimale lengte van 1,22 meter vereist, en voor The Drop moet je minimaal 1,40 meter lang zijn.

The DropAls eerste proberen we de Drop uit, deze ziet er erg spannend uit, omdat je in een capsule plaats moet nemen die ze dicht doen. En het idee van een vrije val vind ik ook eng. Maar ja, we moeten het natuurlijk wel testen, dus ik raap alle moed bij elkaar. In de capsule moet je met je voeten in een soort van ‘zak’ gaan staan, en met je armen houd je de bovenkant van de ‘zak’ vast. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je benen zullen gaan wiebelen tijdens de vrije val, dat vind ik erg geruststellend. De capsule gaat dicht, het aftellen begint en daar ga ik. Het ziet er gelukkig enger uit dan het is, want de vrije val duurt maar heel kort, en daarna rem je behoorlijk af om vervolgens rustig naar beneden te glijden. Dat is helemaal niet eng maar juist leuk!

The RushDaarna lopen we door naar de glijbanen van The Rush. In deze glijbanen moet je ook in een soort van ‘zak’ gaan zitten zodat je voeten netjes bij elkaar blijven, opnieuw een veilig idee. Ik heb helaas geen uitdager die tegelijkertijd van de glijbaan afgaat, dus ik weet niet welke glijbaan het snelste is. Maar ik heb ze wel allebei uitgeprobeerd. De ene glijbaan is in het begin wat sneller, terwijl de andere juist halverwege meer vaart krijgt. Maar ze gaan nooit zo snel dat ik het eng vond. En mijn favoriet is toch wel The Drop, die is het meest spectaculair.

Na de glijbanen gaan we nog even het schip af voor een wandeling in Le Havre langs de Containerkunst, Sint Josephkerk, Le Volcan en de Cathédrale Notre-Dame.

Prima Speedway

Prima SpeedwayWeer terug op het schip kan een ritje over de Prima Speedway natuurlijk niet ontbreken. Voor deze racebaan over de bovenste drie verdiepingen van het schip moet je langer zijn dan 1,40 meter, dus je kunt ook samen met je kinderen gaan racen, en kijken wie het snelste is. Voor de Prima Speedway moet je wel bijbetalen ($15).

Omdat de racebaan over 3 verdiepingen van het schip gaat zijn er best veel bochten en hoogteverschillen in het parcours. En omdat ik geen frequente kartbaan-bezoeker of snelheidsduivel ben, word ik continu ingehaald door mijn mede-racers. Ik heb dus niet gewonnen (was de een-na langzaamste), maar heb wel genoten van deze bijzondere racebaan!

Nog meer activiteiten voor kinderen

The StadiumBehalve de glijbanen, kartbaan en zwembaden, is er op de 18e verdieping van het schip ook nog The Stadium, hier kun je spellen spelen die voor kinderen ook leuk zijn, zoals minigolf, tafelvoetbal, darten, shuffleboard, subsoccer, etc. Op de 17e verdieping vind je verder nog de Galaxy Pavillion, een ruimte met allemaal verschillende soorten VR spellen, leuk voor volwassenen en de al wat oudere kinderen. Voor deze spellen moet je wel bijbetalen.

Verder is er natuurlijk nog de Splash Academy, oftewel de kidsclub van Norwegian Cruise Line. Er is voor de kinderen van 5 – 17 jaar per leeftijdsgroep een eigen kidsclub, en de allerkleinsten kunnen samen met hun ouders in alle rust komen spelen in de Guppies speelkamer.

Indulge Food Hall

Indulge Food HallDe laatste avond eten we in de Indulge Food Hall. Wat een leuke plek is dit. Er staan hier allemaal foodtrucks waar je verschillende (kleine) gerechten kunt bestellen. Van salades, noodles, nacho’s, tapas, pasta, barbecue, tot Aziatische gerechten.

Je kunt gewoon ergens aan een tafeltje gaan zitten en een bestelling doen via de tablet die op je tafel staat. Op de tablet staan foto’s van alle gerechten die je kunt bestellen, ideaal voor kinderen, omdat ze zo kunnen zien wat ze bestellen. Vervolgens worden je gerechten zodra ze klaar zijn bij je aan je tafel gebracht, heel handig en fijn want hierdoor kwam alles heel snel.

Afscheid

BuffetDe volgende ochtend moeten we na het ontbijt het schip helaas alweer verlaten. Ik vond het een heerlijke cruise, we hebben genoten van alles en zijn eigenlijk nog helemaal niet uitgekeken op het schip. Helaas hebben we de kidsclub niet kunnen bezoeken, maar we hebben gelukkig wel de andere kinderactiviteiten kunnen zien.

De Norwegian Prima is een mooi schip met voldoende vermaak voor kinderen: veel activiteiten, spectaculaire glijbanen, de kartbaan, leuke eetgelegenheden, genoeg te doen voor jong en oud!

Foto’s

Hieronder vind je nog meer foto’s van mijn cruise met de Norwegian Prima.

Theater Norwegian Prima

Meer info Norwegian Cruise Line

Ga naar de algemene informatie pagina over Norwegian Cruise Line.