Kindvriendelijke rederijen

De kindvriendelijke rederijen zijn onder te verdelen in twee soorten: familie rederijen die zich echt helemaal richten op gezinnen met kinderen, en kindvriendelijke rederijen die zich focussen op gasten met én zonder kinderen. Het verschil zit hem in de aanwezigheid van het aantal kindvriendelijke faciliteiten.

Familie rederijen

Deze rederijen zijn helemaal ingesteld op gezinnen met kinderen. Zo is er bij de familie rederijen behalve een kinderclub ook een kidscorner in het buffetrestaurant, kindermenu’s in de à la carte restaurants, een kinderzwembad of aquapark, glijbanen, en soms ook een gameroom, 4D bioscoop, klimmuur, en andere activiteiten die kinderen leuk vinden. Bij deze rederijen zul je veel gezinnen met kinderen tegenkomen.

Kindvriendelijke rederijen

Deze rederijen hebben ook allemaal leuke kidsclubs, maar zijn niet alleen maar ingesteld op gezinnen met kinderen. Hier vind je bijvoorbeeld geen aparte kidscorner of kindermenu’s in het restaurant, of juist alleen maar diepe zwembaden, waarvan sommige adult only. Deze rederijen focussen zich niet alleen maar op gezinnen met kinderen, maar ook op reizigers zonder kinderen.

Ook zijn dit meestal de wat duurdere ‘premium rederijen’. Enkele rederijen hebben wel een kinderkorting, of een korting voor 3e en 4e persoon in de hut.

Keuze voor een rederij

Het hangt van de leeftijd van je kinderen en jullie voorkeuren af welke rederij het beste bij jullie past. Voor gezinnen met kleine kinderen zijn misschien de kindermenu’s en het kinderzwembad belangrijk, terwijl dit voor wat de oudere kinderen al geen issue meer is.

En misschien gaan jullie wel helemaal geen gebruik maken van de 4d bioscoop, klimmuur, gameroom, etc. In dat geval is een ‘gewone’ kindvriendelijke rederij al een prima keuze.

En let op: per rederij verschillen de schepen onderling ook, niet alle schepen van Costa en MSC hebben bijvoorbeeld een kinderzwembad of aquapark aan boord. Kijk dus eerst goed rond bij alle schepen voordat je een cruise boekt.