AIDA Cruises

Ideaal voor een familiecruise

AIDA Cruises: AIDAperlaAIDA Cruises is een Duitse rederij die zeer geschikt is voor een familiecruise. Aan boord van de cruiseschepen van AIDA Cruises is een relaxte, sportieve sfeer. Op de moderne cruiseschepen zijn veel faciliteiten voor gezinnen met kinderen, leuke kinderattracties, en voor verschillende leeftijden een KidsClub. Ook is er op veel cruiseschepen van AIDA een apart zwembad voor de kleintjes.

De gemiddelde leeftijd bij AIDA Cruises is lager dan gemiddeld op een cruise, er zijn veel families aan boord. Ook gaan er vaak opa’s en oma’s mee, samen met hun kinderen en kleinkinderen. De voertaal aan boord is Duits, maar de crew spreekt ook goed Engels.

Kinderen cruisen gratis

AIDA Cruises hanteert kortingen van 25% tot 75% voor de kinderen. En op een aantal cruises reizen kinderen t/m 17 jaar zelfs gratis als ze bij hun ouders in de hut slapen. De kinderkortingen van AIDA gelden voor kinderen t/m 24 jaar, en zijn afhankelijk van de leeftijd van de kinderen.

Aan boord

AIDA Cruises: AIDAauraEr is meer dan genoeg te doen aan boord, er zijn veel sport & spel activiteiten. Ieder cruiseschip is anders, zo is er op de AIDAprima een indoor strand, en hebben de AIDAprima en AIDAperla allebei een Activity-Deck met een klimpark, dubbele glijbanen, etc.

Ook is er o.a. een spa & wellness, casino, en op sommige schepen een 4D-bioscoop aanwezig (tegen betaling). ’s Avonds wordt er in het theater twee keer een voorstelling gegeven (een vroege en een late sessie), en zijn er verschillende optredens in de bars.

KidsClubs

AIDA Cruises: AIDAstellaOp de AIDA cruiseschepen worden veel kinderactiviteiten georganiseerd door de KidsClubs. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen naar de Zeepaardjes (3 – 6 jaar), kinderen van 7 – 9 jaar hebben de Dolfijnen KidsClub, en kinderen van 10 – 11 jaar kunnen terecht bij de Haaien-KidsClub.

Bij de KidsClubs worden activiteiten georganiseerd zoals bijvoorbeeld schatzoeken, een minidisco, tekenen en schilderen, spelletjes, verschillende soorten sport, boordsafari, en samen eten met je leeftijdsgenootjes.

De tieners hebben ook een eigen programma bij AIDA Cruises. Voor de tieners zijn er 2 groepen: tieners van 12 – 13 jaar, en tieners van 14 – 17 jaar. Ook zijn er Teen Zones aan boord waar de aanwezige tieners kunnen chillen en leeftijdsgenoten ontmoeten.

Semi-All Inclusive

AIDA Cruises: AIDAauraBij AIDA Cruises hanteren ze het semi-All Inclusive concept, dit houdt in dat de fooien en tafeldranken bij de cruiseprijs inbegrepen zijn. Alle maaltijden zijn in buffetvorm, er zijn op de schepen meerdere buffetrestaurants aanwezig. Inbegrepen bij de buffetten zijn koffie, thee, water, frisdank, sap, bier (van de tap) en tafelwijn (karaf). Voor andere dranken geldt een toeslag.

Op de meeste AIDA cruiseschepen zijn ook á la carte restaurants aanwezig, hier kun je tegen bijbetaling heerlijk gaan dineren. Als je buiten de maaltijden een drankje bestelt dan moet je deze wel afrekenen, hiervoor gelden acceptabele prijzen (zonder service charge).

Vrolijke kleuren

AIDA Cruises: AIDAauraJe ziet het al aan de buitenkant van de cruiseschepen van AIDA Cruises, er worden veel vrolijke kleuren gebruikt. Aan boord zijn alle dekken voorzien van een eigen kleur, dit is erg handig voor de kinderen, hierdoor kunnen ze direct zien of ze op het juiste dek zijn.

De hutten van AIDA Cruises zijn net als de cruiseschepen kleurrijk uitgevoerd, en als je dat wilt dan kun je een hangmat laten bevestigen op je balkon. Zo kun je nog meer genieten en relaxen tijdens je cruise met kinderen.

Blogs over AIDA Cruises

Boeken

AIDA Cruises: AIDAstellaAls je een cruise wilt boeken bij AIDA Cruises, bekijk dan van te voren goed de verschillende schepen in de vloot. Het aanbod van kinderfaciliteiten, zwembaden, sport & spel activiteiten, etc. verschilt per schip. AIDA Cruises heeft 11 schepen, en ieder cruiseschip is anders.

Op het schip zul je ook heel veel tijd besteden. Kies daarom voor een cruiseschip met de faciliteiten die voor jou en je gezin belangrijk zijn.

Offerte AIDA Cruises

Let op: als je online een offerte aanvraagt voor een cruise, dan zijn de kinderkortingen etc. soms nog niet in de prijs verwerkt. Geef daarom al je gegevens inclusief de leeftijd van de kinderen door. Vervolgens ontvang je een offerte met alle kortingen die van toepassing zijn op jouw situatie.

Vraag een offerte aan bij: