Blog

In dit blog deel ik mijn cruise-ervaringen. Aan de hand van mijn eigen cruise, scheepsbezoeken, cruise-events, en ervaringen van andere gezinnen.

Cruiseschip Rotterdam van Holland America LineScheepsbezoek cruiseschip Rotterdam

Op zaterdag 1 juli 2023 mocht ik een kijkje nemen op de Rotterdam, het nieuwste cruiseschip van Holland America Line.

Het is mijn eerste bezoekje aan een schip van deze rederij, en ik ben dan ook erg benieuwd naar de kindvriendelijke faciliteiten aan boord.


MSC Euribia Save the SeaInaugurele cruise MSC Euribia

In juni 2023 is de MSC Euribia in de vaart gekomen. Dit nieuwste schip van MSC Cruises is het meest energie-efficiënte cruiseschip ooit.

Ik cruiste op uitnodiging mee op de 4-daagse inaugurele cruise van Amsterdam naar Kopenhagen. Deze inaugurele cruise is de eerste cruise ter wereld met nul emissie-uitstoot van broeikasgassen.


Norwegian PrimaInaugurele cruise Norwegian Prima

In september 2022 is het nieuwste schip van Norwegian Cruise Line in de vaart gekomen: de Norwegian Prima. Voor kinderen is er veel te beleven op dit nieuwe schip.

Ik cruiste op uitnodiging mee op de 4-daagse inaugurele cruise van Amsterdam naar Southampton (Londen).


MSC GrandiosaScheepsbezoek MSC Grandiosa

Op 4 november 2019 was ik uitgenodigd om het nieuwste schip van MSC Cruises te bezoeken: de MSC Grandiosa.

Aangezien de MSC Grandiosa veel kinderactiviteiten en drie nieuwe tieneractiviteiten aanbiedt was ik erg benieuwd naar dit schip.


Royal Caribbean Brilliance of the SeasScheepsbezoek Brilliance of the Seas

Vrijdag 23 augustus 2019 mocht ik een kijkje nemen op de Brilliance of the Seas van Royal Caribbean.

Het was mijn eerste bezoek aan een Royal Caribbean schip, en ik keek ernaar uit om even de Royal Caribbean sfeer te mogen proeven.


Norwegian PearlScheepsbezoek Norwegian Pearl

Zaterdag 8 juni 2019 mocht ik een kijkje nemen op de Norwegian Pearl. Het schip lag aangemeerd bij de PTA in Amsterdam.

De schepen van Norwegian Cruise Line zijn herkenbaar aan de mooie boegschilderingen. Ik was benieuwd naar de kinderfaciliteiten aan boord.


carnival horizonScheepsbezoek Carnival Horizon

Op 24 oktober 2018 kreeg ik een rondleiding op de Carnival Horizon. Carnival Cruise Line heeft families hoog in het vaandeel staan.

Er zijn dan ook veel activiteiten voor kinderen aan boord. Ik was erg benieuwd naar het schip, en of ik zelf een keer met Carnival zou willen cruisen.


AIDAperlaScheepsbezoek AIDAperla

Donderdag 11 oktober 2018 mocht ik een kijkje nemen op de AIDAperla. Het nieuwste cruiseschip van AIDA Cruises lag aan de kade in Rotterdam.

De schepen van AIDA zijn een bijzondere verschijning, vanwege de knalrode lippen, mooie ogen en golven op de boeg.


MasterChef @ SeaMasterChef @ Sea

Op donderdag 4 oktober 2018 was ik uitgenodigd om de promotie van MSC MasterChef @ Sea bij te wonen op de MSC Magnifica in Amsterdam.

Onder leiding van tv-kok Robert Kranenborg streden drie food-bloggers om de titel van MasterChef @ Sea.


Costa MagicaScheepsbezoek Costa Magica

Op donderdag 6 september 2018 lag de Costa Magica in Amsterdam, en mocht ik een kijkje nemen op het schip.

Het was mijn eerste rondleiding op een Costa schip, dus ik had er veel zin in, en ik was benieuwd naar de kinderfaciliteiten.


MSC DivinaOnze eerste cruise

In de zomer van 2018 maakten we onze eerste cruise op de Middellandse Zee met de MSC Divina. We stapten in Rome aan boord, en bezochten eerst de eilanden Sicilië, Sardinië en Mallorca.

Hierna gingen we via Valencia, Marseille en Genua weer naar Rome terug. In deze blog beschrijf ik onze ervaringen aan boord. Hoe is dat nou, zo’n cruise? En wat vinden de kinderen ervan?