Disney Cruise Line

Disney Cruise Line Disney MagicDisney Cruise Line heeft vier cruiseschepen, allemaal tot in de puntjes ingericht in Disney stijl. Het Disney avontuur begint meteen al bij het aan boord gaan, waar je welkom wordt geheten door Mickey en zijn vrienden.

Op de schepen kun je Disney figuren ontmoeten, genieten van Disney shows en musicals in Broadway stijl, de nieuwste Disney films bekijken in 3D, en natuurlijk met Mickey, Donald, Pluto of andere Disney figuren op de foto gaan.

Uiteraard zijn er verder ook meerdere zwembaden met glijbanen, kidsclubs, een fitness & wellness, goede restaurants en speciale adult-only zones aan boord.

Een feest voor jong én oud

Disney Cruise Line Disney MagicEen cruise met Disney Cruise Line is een feest voor jong én oud. Kinderen hebben de tijd van hun leven in de kidsclubs met leuke spelletjes, activiteiten, en bezoek van de Disney figuren. Voor baby’s tot 3 jaar zijn er kinderdagverblijven, de kinderen van 3 tot 14 jaar hebben een eigen kidsclub met thema’s zoals Mickey Mouse, Toy Story, Winnie the Pooh en Marvel.

In de kidsclub worden disney-verhaaltjes vertelt, zijn er verkleedpartijen, klimmuren, computers & videospellen, en activiteiten rondom wetenschap en koken. Voor de tieners van 14 t/m 17 jaar zijn er tienerclubs met lekkere lounge banken, mp3-spelers, televisies en spelletjes alleen voor tieners.

Naast de kinderen heeft Disney ook gedacht aan de ouders. Zo is er op elk Disney schip een compleet adults-only dek waar alleen volwassenen kunnen komen. Hier vind je een eigen restaurant, lounge, zwembad, spa & wellness, bar en nachtclub. Hier kun je even heerlijk tot rust komen terwijl de kinderen spelen in de KidsClub.

Zwembaden

Op elk schip zijn meerdere zwembaden, bij Mickey’s Pool zijn er glijbanen, en bij het hoofdzwembad op het midden van het schip is een groot videoscherm waar films worden vertoond. Hier worden ook de speciale ‘Deck Party’s’ met vuurwerk georganiseerd.

Rotational dining

Disney Cruise Line Disney MagicDe Disney schepen hebben allemaal verschillende thema-restaurants waar je dineert volgens het speciale ‘Rotational Dining’ principe. Dit betekent dat je elke avond in een ander restaurant dineert, maar dat de ober elke dag met je mee verhuist. Hierdoor weet je ober op de duur precies wat jullie lekker vinden, en kan daar dan gemakkelijk op inspelen. En je open fles wijn? Die verhuist net als je ober met je mee naar het volgende restaurant!

Naast de rotational-dining-restaurants vind je op elk schip ook een buffet-restaurant, adults-only restaurant, Pinocchio’s Pizzeria en Goofy’s Galley snackbar.

Als je wilt dan kun je ervoor kiezen om je kinderen te laten lunchen/dineren in de kidsclub, zodat jij zelf rustig kunt dineren in een van de restaurants voor volwassenen.

De schepen

Disney Cruise Line Disney MagicAlle Disney schepen hebben veel ruimte voor kinderen en de kidsclubs, maar ook adult-only zones waar alleen volwassenen kunnen komen. De Disney Magic en Disney Wonder zijn de eerste twee Disney schepen. Ze zijn 300 meter lang en hebben 11 dekken met 875 hutten voor 2.400 passagiers. De Disney Dream en Disney Fantasy zijn de twee nieuwste schepen. Ze zijn 340 meter lang en hebben 16 dekken met 1.250 hutten voor 4.000 passagiers.

De twee nieuwste schepen hebben meer zwembaden voor volwassenen, en voor de kinderen is er AquaDuck, een ‘water coaster’ glijbaan, waar je met een zwemband vanaf glijdt. Op de Disney Magic, Disney Wonder en Disney Fantasy is er verder nog Aqualab: een splash area voor kinderen.

Bestemmingen

Disney Cruise Line vaart in de Middellandse Zee, Noord-Europa, de Bahama’s & Caribisch gebied, en Alaska & Canada. De Caribische cruises doen meestal ook Casteway Cay aan, Disney’s privé-eiland in de Bahama’s.

Casteway Cay

Disney Cruise Line Disney MagicOp Casteway Cay vind je prachtige witte zandstranden met palmbomen, en er zijn leuke activiteiten te doen, zoals snorkel- en duikexcursies en een tocht over het eiland. Er zijn meerdere stranden, waaronder een familiestrand, een strand voor tieners (Teen Beach), en een strand alleen voor volwassenen. De lunch op Castaway Cay wordt verzorgt door middel van barbecues over het hele eiland.

Bestemmingen per schip

Welk schip vaart voornamelijk naar welke bestemming? Hieronder een overzicht:

  • Disney Magic: Europa, Bahamas en Caribbean
  • Disney Wonder: Alaska, Bahama’s en Caribbean
  • Disney Dream: Bahama’s en Castaway Cay
  • Disney Fantasy: Caribbean en Castaway Cay

Boeken

Disney Cruise Line Disney MagicWil je een cruise boeken bij Disney Cruise Line, bekijk dan van te voren even goed de bestemmingen, maar ook de vier schepen in de vloot. Het aanbod van extra zwem-plezier verschilt namelijk per schip.

Zo hebben de nieuwste twee schepen meer zwembaden voor volwassenen, en voor de kinderen is er AquaDuck (een ‘water coaster’ glijbaan). Reis je met kleine kinderen, dan is het misschien leuk om een schip te kiezen met Aqualab: een splash area. Aqualab is te vinden op de Disney Magic, Disney Wonder en Disney Fantasy.

Op het schip zul je ook heel veel tijd besteden. Kies daarom voor een cruiseschip met de faciliteiten die voor jou en je gezin belangrijk zijn.

Offerte Disney Cruise Line

Let op: als je online een offerte aanvraagt voor een cruise, dan zijn de kinderkortingen etc. soms nog niet in de prijs verwerkt. Geef daarom al je gegevens inclusief de leeftijd van de kinderen door. Vervolgens ontvang je een offerte met alle kortingen die van toepassing zijn op jouw situatie.

Vraag een offerte aan bij: