MSC MasterChef @ Sea

Activiteiten op een cruiseschip

MasterChef @ SeaTijdens onze cruise met de MSC Divina hebben we niet alle activiteiten en shows afgelopen. We waren al zo overweldigd door het schip en alles eromheen dat we geen behoefte hadden om aan te schuiven bij alle toeters en bellen. We waren al druk genoeg met dingen doen/bekijken op onze zes bestemmingen.

Eenmaal terug aan boord vonden we het juist heerlijk om bijvoorbeeld wat te gaan drinken op de rustigere plekken van het schip. Of een gokje te wagen in het casino terwijl de kinderen zich vermaakten in de game room.

Dagprogramma

MasterChef @ SeaJe krijgt elke avond een dagprogramma over de volgende bestemming, en wat er de volgende dag allemaal aan boord georganiseerd wordt. Eenmaal terug in Nederland besefte ik dat ik misschien wel iets meer had willen zien.

Misschien nog een show in het grote theater? Een meeting met de Officers van het schip, of de Snow Party bij het zwembad? Al was het voor nu ook helemaal prima en heerlijk geweest op deze manier.

MasterChef @ Sea

MasterChef @ SeaDaarom was het zo leuk dat ik een uitnodiging kreeg om de promotie van MSC MasterChef @ Sea bij te mogen wonen. MSC Cruises organiseert namelijk op haar schepen de MasterChef @ Sea Experience.

Geïnspireerd door het tv programma kunnen gasten op een MSC schip meedoen met de Mystery Box Challenge.

Quiz

activiteiten bij het zwembadTijdens onze cruise hebben we wel de quiz hiervan meegemaakt. Bij het zwembad werd er op een dag een culinaire quiz georganiseerd. De winnaars van deze quiz kwalificeren zich voor de MSC MasterChef @ Sea kookwedstrijd, die een dag later plaatsvindt. De quiz bestond uit allemaal vragen over gerechten, ingrediënten, en alles wat met koken te maken heeft.

Omdat ik toen nog niet wist dat het de kwalificatie ronde was, ben ik de volgende dag ook niet gaan kijken bij de MSC MasterChef @ Sea kookwedstrijd. Maar nu kreeg ik dus een tweede kans.

Promotie MasterChef @ Sea

MasterChef @ SeaOm MasterChef @ Sea te promoten organiseerde MSC Cruises namelijk afgelopen donderdag de MasterChef @ Sea Experience. Dit vond plaats aan boord van de MSC Magnifica, aan de kade van de PTA in Amsterdam.

Onder leiding van tv-kok Robert Kranenborg streden drie food-bloggers om de titel van MasterChef @ Sea.

Mystery Box Challenge

MasterChef @ SeaZoals ik al schreef is de MSC MasterChef @ Sea kookwedstrijd een Mystery Box Challenge. De deelnemers krijgen een doos met ingrediënten en hebben vervolgens een bepaalde tijdsduur om hier een gerecht van te maken. Alle ingrediënten uit de box moeten gebruikt worden.

De gerechten worden vervolgens beoordeeld door de chef-koks van het cruiseschip, op basis van voorbereiding, presentatie, smaak en originaliteit.

De kookwedstrijd

MasterChef @ SeaVoor het event van vandaag deden drie food-bloggers mee: Kelly Camfferman van Goodfoodlove.com, Jadis Schreuder van TheLemonKitchen.nl, en Jody Mijts van OngewoonLekker.com.

In de eerste ronde kregen ze een Mystery Box gevuld met ingrediënten voor een sandwich. In de tweede ronde moest er een pasta gerecht gemaakt worden. De kandidaten hadden voor beide boxen tien minuten de tijd om er iets lekkers van te maken.

Winnaar

MasterChef @ SeaDe jury, bestaande uit drie chef koks van de MSC Magnifica, riep uiteindelijk Jody uit als winnaar. Behalve de titel MasterChef @ Sea, won Jody ook een pannenset van MasterChef. En ze doet mee met de Final Lucky Draw trekking, samen met alle andere winnaars op de schepen.

De eerste prijs van deze jaarlijkse trekking is een diner thuis met één van de MasterChef sterren als persoonlijke chef. Ook maakt de winnaar kans om deel te nemen aan het selectieproces voor de MasterChef TV show.

Lunch

MasterChef @ SeaNa de kookwedstrijd werden we uitgenodigd voor een heerlijke lunch in een van de restaurants aan boord van de MSC Magnifica. Tijdens onze cruise (daar ga ik weer) hebben we nooit geluncht in het à la carte restaurant, maar zijn we altijd naar het buffet gegaan. De keren dat we niet in de stad waren natuurlijk, want meestal ben je zo tussen de 9-17 uur op je bestemming en dus niet op het schip tijdens de lunch. Dit pik ik dus toch ook maar weer even mee.

Keuken

keukenNog helemaal in het kook-thema sloten we de dag af met een rondleiding in de keukens van het schip. Qua tijdstip zaten we precies tussen de lunch en avondeten in, dus de keukens waren helemaal leeg en schoon, klaar voor de middagploeg om het avondeten te bereiden.

We kregen te horen dat de obers aan de ene kant van de keuken binnenkomen, om de keuken aan de andere kant weer te verlaten, om de doorstroming zo goed mogelijk te laten verlopen. En er is een aparte opslag met gluten vrije producten aan boord, om gasten met een glutenallergie te kunnen bedienen.

Vers

BakeryTijdens onze cruise (ja, ja daar ga ik weer) viel het ons al op dat het eten aan boord zo lekker, goed en vers was. Zo stonden er elke ochtend weer hele mooie taarten bij het buffet. Elke dag weer vers en ze smaakten heerlijk. We vroegen ons toen al af of deze taarten bij elke bestemming kant en klaar aan boord gebracht worden, of dat er een keukenploeg continu aan het bakken is.

Nou, die vraag is nu beantwoord. In de bakery aan boord wordt namelijk 24 uur per dag gewerkt om het hele schip continu van vers brood, gebak, etc. te voorzien. Ook zagen we grote pastamachines, die gebruikt worden om alle verse pasta aan boord te maken. Bij MSC wordt zoveel mogelijk eten vers bereid op het schip.

Afsluiting

MSC MagnificaNa de rondleiding door de keuken was het alweer tijd om het schip te verlaten. Ik vond het erg leuk om alsnog de MasterChef @ Sea kookwedstrijd te hebben gezien.

Ook denk ik dat ik bij een volgende cruise meer zal gaan meedoen/bijwonen op het schip. Al zullen we de rustige momenten ook wel blijven pakken vermoed ik.

Foto’s

Meer info MSC Cruises

Ga naar de algemene informatie pagina over MSC Cruises.