Scheepsbezoek Carnival Horizon

Carnival Horizon

carnival horizonOp 24 oktober 2018 kreeg ik een rondleiding op het nieuwste Carnival cruiseschip: de Carnival Horizon.

Het schip is in april 2018 in de vaart gekomen, en heeft alle toeters en bellen die je kunt verwachten op een Carnival schip.

Ik was erg benieuwd naar het schip, en of ik zelf een keer met Carnival zou willen cruisen. Carnival geeft geen kinderkorting, dus het is wel duurder dan bijvoorbeeld MSC, Costa, of AIDA, maar is dit het ook waard?

Choose Fun

carnival horizonCarnival gebruikt de slogan ‘Choose Fun’ om aan te geven dat er volop keuze is aan boord van hun schepen. En omdat plezier voor iedereen iets anders betekent, is er veel keuze. Sportieve activiteiten, chillen, shows, film, zwembaden, heerlijke maaltijden, wellness, etc.

Families hebben ze hoog in het vaandeel staan. Er zijn veel activiteiten voor kinderen: kidsclubs, aquapark, splash zone, glijbanen, klimpark, iMax bioscoop, chillroom voor tieners, skyride, voetbalkooi, midgetgolf, gameroom, etc.

Je kunt je helemaal onderdompelen in de activiteiten, maar je hebt ook de keuze om met een drankje ergens rustig te gaan chillen op het schip.

Aan boord

carnival horizonGenoeg gekletst, aan boord! Ik was erg benieuwd hoe ‘Choose Fun’ tot uitdrukking zou komen op het schip. Ondanks dat ik keurig was aangemeld moest er toch nog even heen en weer gebeld en gewacht worden voordat ik aan boord kon.

Was even vervelend, maar eigenlijk ook juist wel een goed teken dat je niet zomaar aan boord van het schip kunt komen.

Modern en nieuw

carnival horizon aan boordWat me aan boord meteen opviel was dat het een supermodern en nieuw schip is. We liepen naar de liften, en behalve dat de gangen ruim waren, was de wachtruimte bij de liften ook groter dan ik eerder gezien heb op een cruiseschip.

En er waren geen 4, maar wel 8 liften, die centraal aangestuurd worden via een paneel. Je kiest naar welke verdieping je wilt gaan, en dan geeft het paneel aan welke lift je moet nemen. In de lift zelf zitten geen bedieningsknopjes.

Family Harbor zone

carnival horizon family harborDe Carnival Horizon heeft een speciale zone voor gezinnen met kinderen. De Family Harbor zone bevindt zich op dek 2, en is voorzien van een loungeroom waar alleen gasten kunnen komen die een Family Harbor kamer hebben geboekt.

In deze ‘family hang out’ kunnen de kinderen en hun ouders ontbijten en snacks krijgen. Ook zijn er tv’s, video games en bordspellen aanwezig.

Er zijn in totaal 96 hutten in deze familie zone aanwezig, variërend van binnenhut, balkonhut tot suite.

Kleine kinderen

carnival horizon family loungeMet kleine kinderen lijkt me de Family Harbor zone wel fijn, de hutten zijn echt ingesteld op gezinnen met kinderen, en voor je ontbijt hoef je dus niet met de lift naar het buffet of restaurant op een andere verdieping te gaan. En de kinderen kunnen in de Family Harbor Lounge spelen met andere kinderen, en een snack of een ijsje halen.

De family-loungeroom bevindt zich in de gang waar ook de hutten zijn, dus de kinderen zijn lekker dichtbij, en zullen niet zo snel verdwalen.

Tieners

tiener chill room carnival horizonAls je met kinderen reist dan ben je natuurlijk niet verplicht om een hut in de Family Harbor zone te boeken. Er zijn ook andere plekken op het schip waar hutten voor meer dan 2 personen zijn.

Ik kan me voorstellen dat ik met mijn oudere kinderen liever op een hogere verdieping op het schip zal verblijven. Dan hebben we beter uitzicht, en onze kinderen zullen toch niet meer veel gebruik maken van de ‘family hang out’ op de gang. Ik zie ze eerder naar de attracties of Teenroom op het schip gaan.

Ook ben ik niet bang dat mijn tieners zullen verdwalen op het grote schip. Maar als mijn kinderen jonger zouden zijn dan zou ik misschien wel voor een hut in de Family Harbor zone kiezen.

Choose Fun

aquapark waterworks carnival horizonChoose Fun is voor families met kinderen trouwens wel echt van toepassing op dit schip. Buiten op het bovendek is er behalve een zwembad ook een aquapark. WaterWorks is voorzien van verschillende glijbanen, waterspuiters, etc.

En er is een Skyride, dat is een soort van hangfietsbaan waarmee je in de lucht over het schip en het water fietst, supercool. Verder is er nog een voetbal/basketbal-kooi, midgetgolf en klimpark op het bovendek aanwezig.

En dan natuurlijk de kidsclubs, en voor de tieners een chillroom. Comfortabele stoelen, meerdere schermen met elektronische video-spellen, daar weten mijn kinderen zich wel raad mee.

carnival horizon bovendekOok de gameroom (Video Arcade) was groter dan ik eerder op een cruiseschip gezien heb. En met veel spellen, op de andere schepen met een gameroom waren er meestal zo’n 3 tot 5, en soms 10 spellen. Maar hier waren volgens mij wel 30 spellen in een grote ruimte, een serieuze gameroom dus!

En alsof dat nog niet genoeg is zijn er voor de filmliefhebbers twee filmzalen aan boord. Er is een groot 3D-iMax theater (187 personen, over 3 verdiepingen) en een Thrill theater (met bewegende stoelen, 24 personen). Voor de films moet je wel entree betalen, dit zit niet bij de cruise prijs inbegrepen.

Het eten

carnival horizon restaurantGenoeg over Choose Fun, op naar het eten aan boord. Voor het eten kun je behalve bij het buffetrestaurant ook terecht bij de twee hoofdrestaurants en verschillende snackbars. Of je kunt naar een van de specialiteiten-restaurants gaan.

Er is onder andere een steakhouse, seafood, sushi, teppanyaki, Italiaans, en Aziatisch restaurant aanwezig op het schip. Voor sommige specialiteiten restaurants moet je wel een (kleine) toeslag betalen.

carnival horizon specialiteiten restaurantDe specialiteiten restaurants zijn klein en zien er gezellig uit. De toeslagen variëren per restaurant, en beginnen bij 6 à 8 USD.

Uiteraard zijn er op het schip bij Guy’s Burger Joint ook Amerikaanse hamburgers te krijgen. En er is een eigen bierbrouwerij aan boord. Ik drink normaal gesproken geen bier (wel wijn), maar zo’n aan boord gebrouwen biertje zou ik wel willen proberen.

Entertainment

carnival horizon theater’s Avonds kun je genieten van theatershows à la Broadway, Comedy shows, of geniet van een drankje in een van de bars, clubs of lounges aan boord.

Verder is er op het schip veel entertainment, denk hierbij aan quizzen, deck party’s, bingo, danslessen, live muziek, karaoke en thema avonden.

Rust

carnival horizonMaar als je juist op zoek bent naar rust, dan is dat ook mogelijk op de Carnival Horizon. Op dek 15 bevindt zich bijvoorbeeld het Serenity Deck, een adults only relax area met bar.

Hier kun je heerlijk tot rust komen op luxe ligbedden en ligstoelen. Het Serenity Deck is alleen toegankelijk voor gasten van 21 jaar en ouder. Buiten op dek 5 vind je ook nog wat rustigere plekjes op het schip. Of breng een bezoekje aan de Cloud 9 Spa.

Havana lounge zone

carnival horizon havana poolOver rust gesproken, behalve de Family Harbor zone, is er op het schip ook een Havana lounge zone. De Havana Bar en het bijbehorend zwembad zijn namelijk alleen toegankelijk voor gasten die verblijven in een van de Havana Cabana hutten.

Deze hutten hebben een balkon met hangmat, en vanaf je balkon heb je toegang tot de speciale Havana lounge zone met zwembad en bar.

Choose Carnival?

carnival horizon zwembadWat een schip en wat een keuze, het is ondertussen alweer tijd geworden om van boord te gaan. Ik vond het een prachtig schip met veel vermaak voor jong en oud. Ik denk dat zowel gezinnen als mensen zonder kinderen het hier prima naar hun zin kunnen hebben.

En of ik zelf een keer met Carnival mee zou willen? Ja dat zou ik wel willen, maar vanwege de prijs zou ik dan waarschijnlijk wel kiezen voor een korte cruise van 4 à 5 dagen.

Foto’s

Hieronder vind je nog meer foto’s van mijn bezoek op de Carnival Horizon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer info Carnival Cruise Line

Ga naar de algemene informatie pagina over Carnival Cruise Line.