Scheepsbezoek Norwegian Pearl

Norwegian Pearl

Norwegian PearlZaterdag 8 juni 2019 mocht ik een kijkje nemen op de Norwegian Pearl. Het schip lag aangemeerd bij de PTA in Amsterdam. Norwegian Cruise Line biedt sinds 2019 cruises vanaf Amsterdam met de Norwegian Pearl. Het was de derde keer dat dit schip Amsterdam aandeed.

De Norwegian Pearl is een groot schip van 300 meter lang, 15 dekken hoog, en biedt ruimte aan bijna 2.400 passagiers. Het schip is gebouwd in 2006, maar is in 2017 volledig gerenoveerd.

De schepen van Norwegian Cruise Line zijn herkenbaar aan de mooie boegschilderingen. Op de Norwegian Pearl is een speelse rij parels aan de voorkant van het schip getekend. Een pareltje om te zien dus, en ik was dan ook erg benieuwd naar de kinderfaciliteiten aan boord.

Ontbijt

ontbijtHet feestelijke bezoek begon met een boottochtje op een kleinere boot rond de Norwegian Pearl. Met aan boord een dj, smoothiebar en een ontbijt.

Tijdens het heerlijke ontbijt, met een toepasselijk parel-cakeje, konden we het schip alvast vanaf de buitenkant bewonderen.

Legends in Concert

Norwegian Pearl Stardust TheaterVervolgens stapten we aan boord van de Norwegian Pearl en kregen we een exclusief kijkje bij de show ‘Legends in Concert’ in het Stardust Theater. Deze show is een eerbetoon aan bekende artiesten zoals Michael Jackson, Elvis Presley, Madonna, Whitney Houston, Frank Sinatra, Tina Turner, etc.

De show met look-a-likes van de bekende artiesten is oorspronkelijk afkomstig uit Las Vegas, waar het al 35 jaar een vaste prik is op de ‘strip’. De show draait sinds 2015 op de Norwegian Pearl, daarvoor was de show 5 jaar te zien aan boord van de Norwegian Epic.

Tijdens de show kwamen achtereenvolgens Michael Jackson, Elvis Presley en Tina Turner voorbij. We mochten helaas geen foto’s of filmpjes maken van het concert, maar ik kan wel vertellen dat het veel te snel voorbij was met goede look-a-likes, aanstekelijke nummers, en de hele show eromheen.

Rondleiding

Norwegian Pearl hutDaarna kregen we een rondleiding over het schip. Eerst langs de verschillende hutten, van penthouse, mini-suite, balkonhut tot binnenhut. Ik had nooit eerder een penthouse op een cruiseschip gezien en was erg onder de indruk van de grootte en luxe hiervan.

De balkonhutten en binnenhutten waren ook mooi, en een beetje van de orde zoals ik ze ook op andere cruiseschepen heb gezien.

Norwegian Pearl binnenhutEr zijn ook familiehutten met twee slaapkamers op de Norwegian Pearl, maar die hebben we helaas niet bezocht.

We vervolgden onze tour langs de verschillende specialiteiten en buffetrestaurants, het bovendek met de zwembaden en de sportschool. De sportschool was ruim met veel apparatuur en er was ook een sportzaal waar lessen gegeven kunnen worden.

Splash Academy

Norwegian Pearl Splash AcademySplash Academy is de Kidsclub van Norwegian Cruise Line. De kinderen worden hier in verschillende leeftijdsgroepen ingedeeld zodat ze bij leeftijdsgenootjes zitten en snel vrienden kunnen maken.

De Guppies is voor de allerkleinste cruisers van 6 maanden tot 3 jaar. De andere groepen zijn de Turtles (3-5 jaar), Seals (6-9 jaar) en de Dolphins (10-12 jaar). Voor de tieners is er ‘Entourage’, dit is een speciale TeenClub waar ze o.a. kunnen chillen en videospelletjes spelen.

Norwegian Pearl Splash Academy WiiDe Splash Academy was groot, met meerdere ruimtes voor de verschillende leeftijdsgroepen. Er was ook een ruimte met een Wii, hier lagen zitzakken op de grond, en hing een groot scherm aan de muur waarop Mario Kart klaarstond om gespeeld te worden.

In de tienerclub Entourage stonden lekkere banken waarop de aanwezige tieners kunnen chillen en muziek luisteren. Ook hingen er verschillende schermen aan de muur om samen videospelletjes te spelen.

Naast de Splash Academy bevond zich de Video Arcade, een ruimte met race- en videospellen. Ook hier zullen de aanwezige kids zich volgens mij prima kunnen vermaken.

Bowling

Norwegian Pearl bowlingEen andere plek die me aantrekkelijk lijkt met (wat oudere) kinderen is de Bliss Ultra Lounge. Hier bevinden zich vier bowlingbanen, twee aan links en twee aan rechts.

Verder is deze Lounge speels ingericht met verschillende hoekjes met lekkere banken en stoelen. Heerlijk om hier onder het genot van een drankje met de familie de dag door te nemen, of plannen te maken voor morgen.

Zwembaden en klimmuur

Norwegian Pearl zwembadOp het bovendek bevinden zich twee zwembaden, een aantal hot-tubs, en een kinderzwembad voor de allerkleinste cruisertjes. De luxe hutten van The Haven hebben daarnaast ook nog toegang tot een eigen zwembad, waar alleen gasten van The Haven kunnen komen.

Verder is er boven op het schip nog een klimmuur en een basketbal/tennisveld. Volgens mij ook een populaire plek voor de kinderen aan boord.

Kindermenu

Norwegian Pearl lunchNa de rondleiding namen we plaats in het Summer Palace voor de lunch. Dit was een heerlijke afsluiting van een interessante dag.

Ik heb meteen gevraagd of ze ook kindermenu’s hebben. De meeste kindvriendelijke rederijen hebben namelijk speciale menu’s voor de kinderen. En inderdaad, ook Norwegian Cruise Line heeft speciale kindermenu’s.

Ze hebben een Kids’ Menu voor het ontbijt, en een Kids’ Menu voor de lunch / avondeten.

Norwegian Pearl kids menu all day voorkant

De kindermenu’s zijn vrolijke placemats. De kinderen krijgen er krijtjes bij zodat ze tijdens het wachten op het eten de plaatjes in kunnen kleuren en de raadsels op kunnen lossen.

Klik op de foto hiernaast om het kidsmenu te vergroten. Bij de foto’s onderaan deze pagina kun je de achterkant van het menu en het ontbijt-kindermenu zien.

Het was een fijne kennismaking met Norwegian Cruise Line en de Norwegian Pearl.
Wat mij betreft is het schip helemaal geschikt voor een cruise met kinderen.

Foto’s

Hieronder vind je nog meer foto’s van mijn bezoek aan de Norwegian Pearl.

Norwegian Pearl

Meer info Norwegian Cruise Line

Ga naar de algemene informatie pagina over Norwegian Cruise Line.