Cliffhanger

Schommelen boven de zee

Cliffhanger op de MSC World AmericaMSC Cruises onthulde vorige week Cliffhanger, dit is een soort schommel op het bovenste dek van een cruiseschip. Als je plaatsneemt in de Cliffhanger word je eerst omhoog getild in de startpositie, tot over de rand van het schip. Van daaruit word je heen en weer geschommeld, 50 meter boven de oceaan. Je schommelt met de Cliffhanger dus echt boven de zee. Cliffhanger zal exclusief aan boord van het nieuwste MSC cruiseschip komen: de MSC World America.

Er is nog niet bekend gemaakt vanaf welke leeftijd/lengte je er in mag, maar de attractie bevindt zich in het centrale gedeelte van het Family Aventura-district van het schip, dus zal ook voor kinderen beschikbaar zijn.

In Amsterdam heb je trouwens ‘Over The Edge’ bij de Amsterdam Lookout, dit is een soortgelijke attractie waarbij je over de rand van een hoge toren schommelt. Hier mogen kinderen vanaf 1,20 meter in. Waarschijnlijk worden de regels gelijkwaardig en mogen kinderen vanaf 1,20 meter ook in de Cliffhanger.

Waterpark met VR-ervaring

Aqua Park MCS EuribiaNaast de Cliffhanger is er op dit nieuwe cruiseschip nog een nieuwe bijzondere attractie, namelijk een VR-ervaring in het waterpark. Ja, je leest het goed, dit is een VR-ervaring die zich in het waterpark bevindt. Hier zijn nog geen verdere details over bekend gemaakt, maar wel dat het een VR beleving is met een VR waterproof bril waar je waarschijnlijk de beleving kunt kiezen. Ik ben erg benieuwd naar deze VR waterproof attractie, en kijk dan ook uit naar verdere informatie die MSC Cruises in de toekomst hierover zal onthullen.

Behalve de Cliffhanger en de VR attractie in het waterpark is er nog veel meer te beleven voor kinderen op dit nieuwe schip van MSC Cruises. Wat dacht je van botsauto’s, een boomklimparcours, rolschaatsbanen en een 11-dekken glijbaan? MSC Cruises heeft weer veel activiteiten en faciliteiten voor gezinnen met kinderen mogelijk gemaakt op hun nieuwste vlaggenschip.

MSC World America

Cliffhanger bij Ocean CayWe zullen nog wel even geduld moeten hebben voordat we in de Cliffhanger of de VR waterproof attractie kunnen. Een jaar om precies te zijn, want de MSC World America zal in april 2025 in de vaart komen. Tijdens het eerste seizoen zal het schip vanuit Miami routes van 7 nachten naar bestemmingen in de Cariben varen, allemaal met stops op MSC Cruises’ privé-eiland in de Bahama’s: Ocean Cay MSC Marine Reserve.

Tot die tijd kun je in Amsterdam een voorproefje van de Cliffhanger nemen door naar de Amsterdam Lookout te gaan. Leuk idee: misschien kunnen ze bij de Amsterdam Lookout een extra VR-ervaring toevoegen waardoor het lijkt alsof je in de Cliffhanger midden op zee aan het schommelen bent? Wellicht een leuke publiciteits-actie voor de MSC World America? Ik zal eens een balletje bij ze opgooien 😉

Meer info MSC Cruises

Ga naar de algemene informatie pagina over MSC Cruises.